Újdonságok

2019. szeptemberétől elindul a nordic walking edzés! A edzés helyszíne az Erzsébetliget (Színház előtt) lesz. Időpontja hétfőnként, 17.00 órás kezdéssel 1 óra hosszan. Az edző Bisztrai György, aki az érdeklődőket bemelegítés után bevezeti a nordic walking rejtélyeiben.

A soron következő előadás 2020.04.08. 18.00-kor lesz az Erzsébetligeti Színház Harmónia termében. A stroke-ról lesz szó. Előadó Dr. Rózsa Anikó lesz, a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat neurológusa. Az előadás után lesz lehetőség kérdezni a témához kapcsolódóan az előadótól.

A 40 - 65 év közöttiek állapotfelmérése, szűrése 2019.07.15-től érhető el a Tüdőgondozóban. A felmérés Kovács Ildikó nővér végzi minden hétköznap előzetes időpont egyeztetés alapján. Időpont kérhet Kovács Ildikó nővértől a 0670/7722-633 telefonszámon (a szűrés idejében) és a saját háziorvosuktól.

2020.04.04-én lesz a Hunyadvár utcai rendelőben 8.00 és 12.00 óra között. BOSO vizsgálat lesz, amellyel alsó végtagi érszűkületet szűrjük. Dr. Puskás Tímea és Zsuzsa nővér lesz jelen. Kóros érték esetén a páciens saját háziorvosához lesz visszairányítva további vizsgálatokra.

Csütörtökönként dietetikus fogja segíteni a munkánkat. Célunk, hogy betegeink az adott kórkép diétájában szakember segítségével tudjanak megfelelő ismeretekre szert tenni, ezzel is segítve saját kezelésüket, egészségük helyreállítását. A kolléganő néhány fős (max. 5 fő) csoportoknak fog tartani diétás tanácsadást. A foglalkozásra a páciensek saját...

A következő találkozó 2020.04.24-én 18.00-kor lesz a Géza utcai rendelőben. A adatok felmérése (testmagasság, testsúly, BMI, haskörfogat, testzsír), valamint a program és a lehetőségek (diétás előadás, mozgás) ismertetése után tanácsadás lesz. Ez után lehetőség van a résztvevőknek, hogy egymással megismerkedjenek, beszélgessenek. Az eseményt Dr....

A soron következő közös séta 2020.04.18. 14.00-kor lesz a Mátyásföldi repülőtéren. Találkozó 14.00-kor az Újszász és Légcsavar utca sarkán. A séta időtartama kb 1,5 - 2 óra. A terep nagy része földút/ösvény lesz, nagyjából sík terepen. Kérjük, hogy részvételi szándékát előre jelezze! A sétát Dr. Kiss Melinda szervezi.

A pályázat keretén belül betegeink számára folyamatosan ingyenes úszási lehetőséget biztosítunk. Ehhez a háziorvosától kell "beutalót" kérnie, amelyet minden alkalommal az uszodában fel kell mutatni, illetve ott a jelenléti ívet aláírni. A "beutaló" személyre szóló, nem átruházható, 10 alkalomra érvényes, egyéb szolgáltatásokat nem foglal magába...