Három generációval az egészségért program - Hunyadvár utcai háziorvosok pályázata

2019 év elején több 16. kerületi háziorvos (Dr. Szabó Melinda, Dr. Stummer Éva, Dr. Puskás Tímea, Dr. Miltényi Beáta és Dr. Kiss Melinda) a "Három generációval az egészségért program" kapcsán pályamunkát nyújtott be, amelyet a bírálóbizottság elfogadott. A pályázat kapcsán 2019-ben és 2020 első félévében több különböző program lesz a betegek egészségi állapotának felmérésére, tudásunknak a mélyítésére, az egészséges életmód kialakításhoz. 

Ez a honlap kettős célt szolgál. Egyrészről folyamatos tájékoztatást ad a pályázat kapcsán szervezett programokról, lehetőségekről. Másrészről különböző betegségekről szakszerű, hiteles leírásokat és tájékoztatókat, valamint diétás recepteket tartalmaz.

Reméljük, hogy betegeinknek sok információt tudunk átadni az egészséges életmódról, különböző betegségekről a program 1 éves ideje alatt, illetve az egészségi állapotuk felmérésben segítséget tudunk biztosítani!

Kérjük, hogy fogadják programjainak szeretettel! Várjuk Önöket!

Dr. Szabó Melinda, Dr. Stummer Éva, Dr. Puskás Tímea, Dr. Miltényi Beáta és Dr. Kiss Melinda 


 Betegeink véleménye

Örülök, hogy van ez a program. Jó, hogy a fő hangsúly a megelőzésen és a szűrésen van. Előnye, hogy könnyen elérhető lesz sokféle vizsgálat hosszú várakozás nélkül.

Kissné Varga Noémi


Önéletrajzok

DR. KISS MELINDA

Háziorvos

Iskolába a Rózsa Ferenc Angoltagozatos Általános Iskolába (ma Janikovszky Éva) és az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnáziumába jártam. 2001-2007 között a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán tanultam. Rezidensként a SE III. sz. Belgyógyászati Klinikáján dolgoztam. Szakorvosjelöltként, majd belgyógyász szakorvosként a Szent Imre Oktatókórházban dolgoztam. 2015.01.01 óta vagyok háziorvos a 16. kerületben.

2013-ban belgyógyász szakvizsgát tettem. 2014-ben lipidológiából és obezitológiából szereztem meg a liszenszvizsgát. 2018-ban háziorvostanból szakvizsgáztam. Érdeklődési területem az anyagcserefolyamatok köre (magasvérnyomás, cukorbetegség, elhízás, vérzsíreltérések).

Szabadidőmben szívesen sétálok a kutyáimmal, illetve járok velük különböző foglalkozásokra. Szeretek olvasni, úszni, valamint utazni, más városokat, kultúrákat felfedezni.

DR. MILTÉNYI BEÁTA

Háziorvos

A Madách Imre Gimnáziumban érettségiztem, 1989-ben kaptam meg az orvosi diplomámat a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az egyetem elvégzése után kutató orvosként rövid ideig a Gyógyszerkutató Intézetben dolgoztam. 1990-ben született lányunk, majd 1991-ben a fiúnk. 1992-től háziorvosi rezidensként dogoztam Vecsésen, Szigethalmon, Kistarcsán. 1995. júliusától háziorvosként dolgozom a XVI. Kerületben. Több éve havonta előadást tartok különböző egészségügyi témákról a cinkotai Idősek Nappali Otthonában,.

A háziorvosi munkában fontosnak érzem a bizalmas beteg-orvos kapcsolat kiépítését, a kiterjesztett és hosszú távú betegút követését.

Kikapcsolódásként szeretek kertészkedni, kirándulni, biciklizni. Szívesen utazgatunk, főleg a román és gótika világát kedveljük.

DR. PUSKÁS TÍMEA

háziorvos

- 1993- végzés éve a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen

- 1993-2007 között a Péterfy Kórház "F" belgyógyászati osztálya

- 1998- belgyógyászat szakvizsga

- 1998- ultrahang diagnosztikai továbbképzés, ezt követően ennek alkalmazása több éven át

- 2005- adjunktusi kinevezés

- 2007 óta háziorvos a XVI. kerületben

- 2008- háziorvosi szakvizsga  

DR. SZABÓ MELINDA

háziorvos

1984-ben végeztem a SOTE-n, Budapesten. Orvosi munkámat a SOTE Psychátriai Klinikáján kezdtem el, ahol a pszichiátria mellett neurológiai gyakorlatot is szereztem. 1988-tól a Péterfy Kórház Szövetség utcai részlegében belgyógyászati osztályon dolgoztam. Családorvosi tevékenységemet 1997 óta a XVI. kerület Hunyadvár utcai rendelőben végzem, amely mellette belgyógyászati rendelést a Miniszterelnöki Hivatalban tartok. Belgyógyászati és családorvosi szakvizsgám van. 

Férjem szintén orvos. 2 gyermeken már felnőtt. 3 kutyám van.


DR. STUMMER ÉVA

háziorvos

1977-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 1987 óta vagyok háziorvos a 16. kerületben.