Tavaszi mártogatós

Tavaszi mártogatós

Hozzávalók 8 fő részére:

250 g zsírszegény túró

1 doboz zsírszegény tejföl

100 g feta sajt

1 db piros kaliforniai paprika

2 ek mag nélküli olívabogyó

1 csomag újhagyma

1 ek olívaolaj

Csipetnyi bors

½ csomag provance-i fűszerkeverék

Friss bazsalikom

½ citrom leve

Zeller szárral, uborkával, sárgarépával, kaliforniai paprikával, grissini -vel, pirított barna kenyér darabokkal lehet mártogatni

Energiatartalom (kcal) Szénhidrát tartalom (g) Zsírtartalom (g)

Összesen 871,9 31,322 62,46

1 főre 108,9875 3,91525 7,8075

Elkészítés ideje kb. 45 perc.

Költsége kb. 1500-2000 Ft.

Elkészítése:

  • A megmosott újhagymát vékony karikákra vágjuk, majd egy kis edénybe rakva hozzáadjuk az olíva olajat, a kifacsart citrom levével és egy csipet borsot. Összekeverve hagyjuk állni.
  • A feta sajtot egy edényben villával összetörjük majd hozzákeverjük a túrót és a tejfölt. Krémes állapot elérésére kell törekedni, szükség szerint tejföl további adagolásával lehet elérni.
  • A megmosott kaliforniai paprikát kicsumázzuk, a magokat eltávolítjuk és apró darabokra vágjuk fel.
  • Az olíva bogyót is apró darabkákra vágjuk és felaprítjuk a megmosott bazsalikom leveleket is.
  • A túrós - feta sajtos - tejfölös masszához hozzáadjuk a fél csomagnyi provance-i fűszerkeveréket, a feldarabolt paprikát, olíva bogyót és bazsalikomot, majd olíva olajas újhagymát is belekeverjük.
  • Friss zeller szárral, uborkával, sárgarépával, kaliforniai paprikával, illetve grissini-vel vagy pirított barna kenyérrel együtt tálalhatjuk.

Megjegyzések:

  • Baráti és családi összejövetelekre ajánlom, nagy sikere szokott lenni és egyszerű elkészíteni.
  • Reggelire is fogyasztható barna vagy teljes kiőrlésű kenyérrel.