Rakottas

Rakottas

Hozzávalók 3 fő részére:

400 g cukkini

200 g padlizsán

50 g csiperke gomba

150 g hagyma

200 g paradicsom

5 g szárított és reszelt sajtok keveréke

1 ek olíva olaj

Só, fokhagyma granulátum, kakukkfű

Friss bazsalikom

Energiatartalom (kcal) Szénhidrát taralom (g) Zsírtartalom (g)

Összesen 341,7 45,455 12,49

1 főre 113,9 15,15 4,16

Elkészítés ideje: 45 perc

Költsége kb. 1000 Ft

Elkészítés:

  • A megmosott cukkinit és padlizsánt kb. 4-5 mm-es vastagságú szeletekre vágjuk. Egymás mellé fektetve a darabokat megszórjuk sóval és fokhagymával.
  • A megmosott és megpucolt gombát és hagymát a cukkininél és padlizsánnál vékonyabban szeleteljük.
  • A megmosott paradicsomot is felvágjuk, ezek a szeletek legyenek a legvastagabbak.
  • A bazsalikomot megmossuk, a leveleket kisebb darabokra tépjük.
  • Hőálló edényt 1 csepp olíva olajjal kikenünk, majd állva elkezdjük sorba berendezni a feldarabolt zöldségeket egyedi sorrendünk és igényünk szerint (minta a képen). A sorok első és utolsó eleme mindig padlizsán vagy cukkini legyen.
  • A megtelt edényben a sorokat kevés olíva olajjal öntözzük meg, majd kakukkfüvet és a reszelt sajtot szórjuk rá.
  • Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük, majd tálaljuk.

Megjegyzés:

  • A rakottas fogyasztható köretként húsételek mellé is.
  • Ha főételként fogyasztjuk grill sajtot lehet még szeletenként a zöldségek közé rakni.