Higiénia

2020.04.20

Nem elég, hogy csak a kezünket tartjuk tisztán, hanem a környezetünkre is fokozatosan ügyelnünk kell. Különböző felületeken más és más ideig életképes a koronavírus. Ebből a szempontból egyik legfontosabb a MOBILTELEFON, amely felületén 3 napig is életképes és fertőzőképes a koronavírus!

Az alábbiakban néhány képpel foglalnám össze az otthoni és a nem otthoni higiéniás javaslatokat. Természetesen a legfontosabb a megfelelő módon elvégzett kézmosás és távolság tartása. Otthonunk és ruházatunk gyakoribb tisztítása ajánlott. Javasolható hazaérkezéskor "zsilipelés" kialakítása, az utcai ruházatot nem bevinni a lakásba, illetve a lakásba kerülő tárgyak fertőtlenítése. Fontos a cipők talpának is a fertőtlenítése!

FONTOS!

A családi kedvenc (kutya, macska) nem fertőződik meg koronavírussal (illetve nagyon-nagyon ritkán, de nem lesz beteg), nem adja át, DE a szőrükön meg tud tapadni a vírus, mint bármely más felületen (ugyanúgy, mint a mi hajunkon is!) Séta során nem engedjük, hogy mások megsimogassák kedvencünket! Ne sétáltassunk nagyobb csapatban, hanem inkább egyedül menjünk! Kerüljük azokat a helyeket, ahol tömeg lehet (kutyafuttató, parkok)! Fürdessük samponnal gyakrabban a kutyánkat! Kutyánk lefárasztásához sokat segít, ha trükköket tanítunk vagy otthonunkban szimatmunkát végeztetünk vele.